lauantai 22. marraskuuta 2014

Scott Kelby shoot like a pro! Ja vähän HDRää

Ihan ensiksi. Scott Kelby tulee Fort Lauderdaleen!! Olen ihan fanityttö. Hän kiertää ympäri amerikkaa pitämässä päivän mittaista Shoot Like a Pro- seminaaria. Olen lukenut Scottin kirjoja vuosia ja ne ovat aina tehneet vaikutuksen. Myös kaikenlaiset video-tutorialit ovat tulleet tutuiksi. En malta odottaa, uskon että päivä on aivan huikean hyvä. Ja sen lisäksi vielä viihdyttävä. Muutama kurssikaverikin on tulossa mukaan, jospa saadaan uutta inspiraatiota. Olen niin innoissani tästä.

Kouluviikko on taas takana, ja olen saanut mahtavaa palautetta. Toinen opettajistani pyysi saada käyttää erään projektin kuviani opetuksessa esimerkkeinä tulevissa jaksoissa. Olin tietenkin aivan otettu. 
Perjantaina tehtiin HDR kuvia. Olen niitä muutaman tehnyt itse aiemmin. Aika vähän kuvaan siihen soveltuvia aiheita, joten siksi vain muutaman. En ole myöskään koskaan ollut erityisen rakastunut HDR-kuviin. Oikealla lailla toteutettuna ne ovat huikean kauniita, mutta netissä pyörii enimmäkseen liisa ihmemaassa-versioita. Toki hienoja taideteoksia, mutta minun makuuni hyvin luonnottomia ja vain... no, ihan överisti käsiteltyjä.
Nyt tehtävänä oli kuvata 9 kuvan sarja HDR:n tekoa varten, jota työstettiin luennolla.
Oma kokemukseni on rajoittunut aiemmin Photoshopin HDR Pro- ohjelmaan. Minusta sillä on tullut hieno lopputulos. Mutta yllätys yllätys. Tämän luennon jälkeen ne ovat ihan roskiskamaa. Minulle uusi juttu oli HDR:n manuaalinen tekeminen Photoshopissa kerrosten avulla ja niitä maskeeraamalla. Tämä antaa täyden vapauden sekoitella eri valoituksia ja osioita. Lopputulos oli jo tällä minimaalisella harjoituksella aivan huikean paljon kauniimpi kuin mihin HDR Pro ikinä pystyi. Tekniikka on toki hyvin työläs verrattuna ensimmäiseen. Mutta tässä tapauksessa todella vaivan arvoinen. Suosittelen kokeilemaan. Hauskaa puuhaa.

Tässä tunnin tulokset. Ensimmäinen on HDR Pro:lla automatisoidusti tehty. Jälkimmäinen itse Photoshopissa kerroksilla työskennellen. Ja siis ensimmäinen tällä tekniikalla tekemäni HDR-kuva, joten tiedän parannettavaa olevan. Silti ero on hyvin selkeä.

Katsotaan mitä ensi viikko tuo tullessaan.


HDR Pro automatisoitu versio, 9 kuvaa

Itse Photoshopissa tehty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti